BLOG

¿Com es tracta la pobresa energètica?

En l'aposta de Barcelona Energia per una transició cap a la sobirania energètica, no ens oblidem d'una realitat que segueix molt present: la pobresa energètica.

En el marc del seminari sobre pobresa energètica organitzat per Isocratia que s'ha realitzat en la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, el director de Barcelona Energia, Iu Gallart, ha explicat el compromís actiu que té Barcelona Energia per garantir a la població el subministrament elèctric a través de la generació d'energia 100% renovable.

¿Com es pot gestionar un cas de persona vulnerable? 

Una vegada es detecta la no liquidació de la factura es contacta amb l'usuari/a per a analitzar si està dins dels paràmetres del bo social (RD897/2017). En cas positiu, se l'informa i ajuda a resoldre tots els dubtes que tingui perquè pugui obtenir-ho.

Tal com estableix el nostre protocol, en el qual es garanteix en tots els casos el subministrament com a dret universal, l'import que en l'actualitat assumeix Barcelona Energia és del 100% del deute generat per a ús domèstic.

Així mateix, l'informe IRER que expedeixen les administracions per a protegir aquells subministraments que es troben per sota dels límits de la IRSC, té una durada d'un any i és el consumidor el que ha de renovar aquest certificat/informe. Barcelona Energia, en el cas de rebre la informació des de qualsevol administració, protegeix el subministrament sense atendre aquest termini anual, evitant així qualsevol actuació que suposi un greu perjudici per al consumidor passat el termini anual sense que s'hagi fet l'acte administratiu que permeti la seva pròrroga. Una proposta seria que els comercialitzadors, quan hagi transcorregut un any des de la detecció de la vulnerabilitat, comuniquin aquest fet al consumidor i a l'administració abans de conducta de qualsevol altra forma.

 

La lluita contra la pobresa energètica a Espanya

Fins al 31 de desembre de 2023 no podran suspendre's els subministraments d'energia elèctrica, gas natural i aigua a aquells consumidors en els quals concorri la condició de vulnerable, vulnerable sever o en risc d'exclusió social. 

Des del passat octubre i durant tot l'any 2023, els descomptes en el bo social estan establerts en el 65% per al consumidor vulnerable i en el 80% per al consumidor vulnerable sever.

Existeix un topall també al preu de la bombona de butà. Finalment i, fins al 30 de juny de 2023, no es podrà superar els 19,55€ en haver-se prolongat la congelació del preu dels gasos liquats de petroli envasats aprovada al juny de 2022.

D'altra banda, els beneficiaris del bo social d'electricitat poden ser-ho també del bo social per a usos tèrmics creat en 2018. Aquesta ajuda, per a calefacció, aigua calenta sanitària o cuina, s'abona en un pagament únic anual i la seva quantia depèn del grau de vulnerabilitat i de la zona climàtica en la qual se situï l'habitatge habitual.
 

Compromesos amb el medi ambient

En los últims dos anys, Barcelona Energia ha evitat l'emissió de més de 130.000 tones de CO₂ a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. Com a exemple, aquestes emissions de CO2 equivalen a les que emetria un cotxe dièsel a recórrer més de 556 milions de quilòmetres. En altres paraules, a fer unes 14.000 voltes a la Terra.

Compromesos amb el medi ambient, treballem per acompanyar a l'usuari en la transició cap a l'autoconsum, amb l'impuls d'instal·lacions d'autogeneració en terrasses i cobertes particulars. Una aposta de futur que ens permet oferir els productes i serveis que millor s'adapten a les necessitats de les persones.

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES